AutoEdullisin autolaina uskoisin olevan lähipiiristä saatu laina nollakorolla.

Esimerkiksi jos vanhemmillasi on 10000 euroa ylimääräistä, jonka he voivat lainata sinulle 0 % korolla.

Tällöin kannattaa tehdä velkakirja, kirjata lainan määrä ja kirjata maksuajaksi esimerkiksi 5 vuotta. Tällöin kuukausieräksi tulisi 10000 € / 60 = 166.66 €.

Autolainan kilpailutus

Jos et pysty saamaan lähipiiristä lainaa 0 % -korolla, niin seuraavaksi halvin uskoisin olevan Etua.fi, joka kilpailuttaa puolestasi eri autolainat.

Palvelun kautta voit hakea lainaa 500-35000 euron väliltä. Täytä vain heidän lainahakemus, niin he kilpailuttavat eri lainanantajat ja lähettävät sinulle parhaimman lainatarjouksen. Tällä menetelmällä sinulla säästyy hirveesti aikaa ja säästät selvää rahaa.

Voit myös kilpailuttaa Freedom Rahoituksen kautta, mutta heillä suurin summa on vähän vähemmän, lainaa saat 500-30000 €.

Kolmantena kilpailuttajana on Rahalaitos, joka lainaa 500-30000 euroa.

Kaikissa kolmessa paikassa ikäraja on 20 vuotta, eikä niihin tarvita minkäänlaista käsirahaa tai vakuuksia.

Autolaina 18 vuotiaalle?

18-vuotiaan on mahdollista saada autolaina ainakin pankkien kautta, kunhan on käsirahaan tarpeeksi säästöjä. Lisäksi auto toimii vakuutena eli käytännössä pankki omistaa auton ja jos pystykkään maksamaan autolainaa takaisin pankille, niin he ottavat auton itselle.

On myöskin vaihtoehtoja, ettei tarvitse käsirahaa eikä vakuuksia. Riittää, että luottotiedot ovat kunnossa. Esimerkkinä Euroloan, jonka kautta saat 50-5000 euroa ilman vakuuksia.

Auton käsiraha

Pankkeissa tulee eroja lähinnä käsirahan suhteen. Esimerkkinä OP eli Osuuspankki vaatii käsirahaksi uudelle autolle 10-20 % ja vanhalle autolle 20-30 %. Nordea vähintään 10 %.

Yläpuolella on myös esitelty palveluita, joissa ei tarvita ollenkaan käsirahoja.

Autolainan vakuudet

Joissakin autolainoissa esim. OP:lla auto tulee autolainan vakuudeksi. Tämmöisessä tapauksessa sinulle tulee ongelmia, jos haluatkin alkaa myymään autoa ja autolainaa on vielä jäljellä, koska auton omistaja on siinä tapauksessa rahoitusyhtiö. Omaksi saat auton vasta maksamalla lopun lainan. Tässä ollaan tietty lisäksi ongelmissa, jos auton myynnin syynä on omat rahaongelmat, niin silloin kannattaa olla rahoitusyhtiöön yhteydessä.

On myöskin autolainoja, joihin ei tarvita minkäänlaisia vakuuksia, joista on lueteltu yläpuolella kilpailuttamisen osiossa.

Auton hinta

Mielestäni, jos ostaa ensimmäistä autoa ilman käsirahaa, niin silloin auton hinta ei kannata olla liian suuri. Kun autolaina on enintään 10000 euroa, niin silloin korkokulutkaan ei tule niin suuriksi.

Lisäksi pitää ajatella, että autoon menee myös rahaa esim. bensaan ja vakuutuksiin, joihin menee helposti 300 euroa kuukaudessa.

Artikkelin muutokset

7.10.2014: Päivitetty uusilla tiedoilla
3.10.2014: Kirjoitettu uutta tietoa autolainan kilpailutukseen

Anna pisteitä sivulle

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä   (ei vielä ääniä)
Ladataan...

Kirjoita kommentti, kerro kokemuksista tai arvostele