Etua.fiEtua.fi lainapalvelu tarjoaa kahdenlaista lainaa, jotka ovat kilpailukykyisiä muihin verrattuna.

Luottopalvelua pyörittää Etua Oy, joka on suomalainen yhtiö ja päätoimipiste Helsingissä. Yritys on aloitettu vuonna 2008 ja töissä noin pari henkeä. Etua.fi ei suoraan itse anna pikalainaa, vaan se kilpailuttaa lainan ja lähettää parhaan lainatarjouksen sinulle.

Alkutiedot

Ikäraja: 20 vuotta
Pikalainaa: 2000-50000 euroa
Laina-aika: 1-15 vuotta
Siirry tästä Etua.fi pikalainaan »

Ensimmäiset ajatukset

Etua.fi:n sivusto näyttää melko selkeältä, mutta mitään lainalaskinta ei löydy etusivulta, vaan täytyy ensiksi valita ylhäältä joko asuntolaina tai kulutusluotto. Lainalaskurista saa arvion kuukausierästä, mutta kokonaissumma täytyy sitten itse laskea kertomalla maksuaika kuukausimaksulla.

Mitkä ovat lainaehdot?

Yleinen ikäraja on 20 vuotta, mutta 18 vuotiaskin voi saada lainaa 5000 euroon saakka. Lisäksi sinulla ei saa olla luottohäiriöitä ja pitää asua Suomessa.

Asuntolainat ja kulutusluotot

Etua.fi:n kautta voit hakea asuntolainaa tai pienempään lainan tarpeeseen kulutusluottoa, joka soveltuu autoa varten. Etua palvelun ideana on se, että voit yhdellä lainahakemuksella saada mahdollisimman hyvät lainatarjoukset, koskee hakemuksesi sitten kulutusluottoa taikka asuntolainaa. Tehokas ajankäyttö nopeuttaa lainan saamista ja näin ollen unelmien toteutumista. Mitä vähemmän kuluu aikaa hakemusten täyttämiseen, sen parempi.

Lainan hakeminen

Siirry yläpuolelta Etua.fi pikalainaan, niin pääset suoraan Etuan sivustolle.

Etua sivustolla voit mennä suoraan lainahakemukseen tai käyttää ensin sivuston lainalaskinta ja etsiä juuri sinulle itsellesi sopivimman lainavaihtoehdon. Etua sivustolla lainaa voidaan hakea myös kahdestaan. Tämä eroaa muista lainapalveluista, joissa vain itse toimit lainanhakijana.

Kun lainahakemus on täytetty, se vain lähetetään Etua palveluun, yhdellä klikkauksella.

Etua palvelu ottaa yhteyttä sähköpostitse ja kertoo mitkä pankit se on lainan antajaksi valinnut. Tämän jälkeen täytyykin sitten valita missä pankissa tahtoo lainaneuvotteluja alkaa käymän. Kun nämä kaikki toiminpiteet on tehty, ottaa valitsemasi pankki tai pankit yhteyttä ja on aika siirtyä lainanhaku neuvotteluihin heidän kanssaan. Vertailemalla löytyy se paras ratkaisu jokaisen tarpeisiin.

Lainasopimus allekirjoittaa sähköisesti verkkopankkitunnuksien avulla, joten kumpaisellekin osapuolelle jää selvät kuviot takaisinmaksusta ja lainan muustakin etenemisestä. Todella näppärä ja asiallinen palvelu.

Onnistuuko hakeminen tekstarilla?

Pikalainaa ei pysty hakemaan tekstiviestillä, vaan aina pitää hakea lainaa netin kautta. Luotto on mahdollista hakea puhelimella, jos kännykässäsi on toimiva nettiyhteys, niin vain avaat puhelimesta nettiselaimen ja siirryt Etuan lainahakemukseen.

Kuinka turvallinen?

Mielestäni käyttäminen on turvallista, koska Etua käyttää lainahakemuksessaan salattua yhteyttä ja näin kirjoittamasi tiedot kulkevat tietoturvallisesti netissä.

Onko mahdollista eräpäivän siirtäminen?

Se riippuu pikalainayhtiöstä, josta saat lainatarjouksen, mutta useimmissa paikoissa eräpäivän siirto onnistuu, kun ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.

Milloin palvelee?

Etuan asiakaspalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10-15. Netissä voit lähettää lainahakemuksen milloin vain.

Vastausnopeus?

Olin yhteydessä sähköpostilla Etuan asiakaspalveluun ja sain heiltä vastauksen vähän yli tunnissa, joka on mielestäni hieno suoritus.

Esimerkki pikalainasta

Pikalainasumma: 2000 euroa
Laina-aika: 24 kuukautta
Kuukausimaksu: 92 euroa
Kulut: 208 euroa
Kokonaismaksu: 2208 euroa

Artikkelin muutokset

13.9.2016: Suurin pikalainasumma kasvanut 40000 eurosta -> 50000 euroon
8.8.2015: Korkein summa noussut 35000 € -> 40000 €
4.6.2015: Luoton hakemista tekstiviestillä päivitetty
14.4.2015: Eräpäivän siirrosta kappale
24.2.2015: Turvallisuudesta osio
3.1.2015: Kerrottu yhtiöstä
4.10.2014: Muutettu maksuaika 12-60 kuukaudesta => 1-10 vuoteen sekä lisätty arvio
5.8.2014: Kirjoitettu asiakaspalvelun nopeudesta
7.6.2014: Lisätty tietoa lainaehdoista
3.5.2014: Kerrottu pikalainan esimerkistä
14.3.2014: Kirjoitettu ensimmäisistä ajatuksista
22.1.2014: Lisätty hakemisesta tekstiviestillä ja palveluajat

Anna pisteitä sivulle

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä    (ääniä: 1, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Kirjoita kommentti, kerro kokemuksista tai arvostele